top of page

Biografie

Jeroen Kant (1982) is een eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid. Hij volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen.

 

De corona-lockdown bracht de Tilburgse muzikant vooral in  de Biesbosch door. Daar knapte hij een oude, lekkende, roestige boot op om er te kunnen werken aan nieuwe liedjes. Geïnspireerd door zijn nieuwe leven en de ruimte om hem heen, maakte hij zijn album "Water". Alle liedjes door Jeroen Kant geschreven én opgenomen op zijn boot de 'Armadillo', ver weg van de stad.

 

Het nieuwe album van Kant laat je verdwalen in de Biesbosch. Je wordt meegenomen en ondergedompeld in zijn wereld, met zijn liefde voor de natuur als grote spil. De sound is Broeierig, dromerig en intiem. Onderhuidse gitaarriffs. Verhalende teksten over het leven met de seizoenen. Sfeervolle gelaagde vocalen en geluiden van de natuur. Een ode aan de Biesbosch en aan het vrije leven!

Het album werd op 27 november 2021 gepresenteerd in het Biesbosch Museum.

Begin 2022 ruilde Kant zijn motorboot 'Armadillo' in voor een zeilboot (de 'Bona Dea' ) voor nieuwe inspiratie. Na ruim een half jaar klussen nam hij in september 2022 voor anker in de Biesbosch zijn nieuwe instrumentale EP 'De Eeuwige Twijfel' op. De eerste single 'Ruisblad' verscheen op 27 januari 2023. 

 

Op 3 maart verschijnt de tweede single 'De Eeuwige Twijfel'.

​​

Jeroen Kant is winnaar van de Vlaamse Nekka-prijs 2015/2016, winnaar publieksprijs van De Grote Prijs Van Nederland 2011. Deed in 2013 mee aan De Beste Singer Songwriter Van Nederland. Speelde theater- en clubtours en festivals als Zwarte Cross, Mañana Mañana en Into The Great Wide Open. Hij speelde vier jaar op rij met veel succes eenmansvoorstellingen op het elfdaagse Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Trad op met Gerard van Maasakkers en JW Roy en stond in het voorprogramma van artiesten als Henny Vrienten, Gorki, De Dijk, Ben Caplan, Ian Siegal en Laurence Jones en in het naprogramma van Bob Dylan.

JeroenKant-40.jpg
bottom of page